MAATSEN KRIJGT EEN 2 VAN DUITSE PERS: 'DIT IS EEN SPELER MET EEN GROOT HART'

Ian Maatsen heeft zichzelf dinsdagavond geweldig laten zijn met zijn optreden met Borussia Dortmund tegen Atlético Madrid (4-2 winst) in de kwartfinale van de Champions League, zegt Maarten Wijffels in de AD Voetbalpodcast. Ook de Duitse krant BILD is onder de indruk van de 22-jarige linksback, en geeft hem een opvallend cijfer.

Maatsen schoot BVB in de 39ste minuut middels een hard en diagonaal schot op een 2-0 voorsprong en maakte indruk met zijn loopvermogen en spel. BILD geeft de Nederlander een 2 voor zijn optreden. Een opvallend cijfer, maar in Duitsland worden cijfers van 1 tot 6 gegeven, waarbij 1 het hoogste cijfer is en 6 het laagste cijfer.

'Boem-boem Maatsen', schrijft het Duitse dagblad in het spelersrapport. 'Hij maakte er nog voor rust 2-0 van met een schot van links. Maatsen en Sancho vormden een constante dreiging vanaf de linkerflank.' De enige spelers die het hoogste cijfer krijgen zijn Marcel Sabitzer en Julian Brandt, terwijl ook trainer Edin Terzic een 1 krijgt toebedeeld. Het laagste cijfer is voor rechtsbuiten Karim Adeyemi, die al in de 66ste minuut naar de kant werd gehaald. Hij krijgt een 4, wat echter nog steeds geen onvoldoende is.

'Stapje dichter bij het EK'

Wijffels heeft ook van Maatsen genoten, en dan met name van diens aanvalsdrift. 'Verdedigend is het nog niet betrouwbaar, maar hij is nog hartstikke jong en zal nog veel leren. Aanvallend is dit een ventje. In de blessuretijd ging hij er nog even overheen aan de linkerkant! Dit is een speler met een groot hart, die toch ook technisch vaardig is en offensief meedoet. Hij doet het toch maar wel op dit podium in Europa.'

Wijffels denkt dat Maatsen zich met zijn optreden heeft getoond aan bondscoach Ronald Koeman. 'Nu Quilindschy Hartman geblesseerd is ben ik benieuwd of Ronald Koeman hem meeneemt naar het EK. Dat hoeft niet direct voor de basis te zijn, maar iemand met zijn drive aan de linkerkant die ook een doelpunt kan maken, dan is de kans na gisteravond toch groter dat hij hem erbij neemt.'

2024-04-17T08:04:12Z dg43tfdfdgfd